Klezmer Caleidoscoop

Klezmer Caleidoscoop is een diepgaand èn vrolijk programma, met prachtige traditionele melodieën en nieuw gecomponeerde klezmermuziek. De vier gerenommeerde, klassiek geschoolde musici hebben zich in de afgelopsen twaalf en een half jaar ontwikkeld tot ware klezmer-specialisten en virtuozen.  

Hoe klinkt een Jiddisch lied op zingende zaag? En welk verhaal schuilt er achter de nieuwe compositie Nebido Nebbisj, vernoemd naar het Jiddisch Amsterdamse woord Nebbisj? 

Het titelstuk Klezmer Caleidoscoop is gecomponeerd door accordeoniste Erica Roozendaal en is gebaseerd op het prachtige gedicht Rijgdraad van Judith Herzberg. Roozendaal speelt met het thema van het gedicht: goede of slechte herinneringen die voor altijd bij je blijven, of juist vervagen, vervormen of verdwijnen. Verder inspireren de muzikale halfgedichten van Herzberg de musici tot korte, caleidoscopische improvisaties. 

Een diepgaand en aanstekelijk programma waarbij  het wel eens moeilijk zou kunnen  zijn om gewoon stil te blijven zitten…