Dos Klezmer Shifl

Dos Klezmer Shifl, een Klezmerconcert in én over Groningen. The Klezmer Society speelt op zondag 10 oktober een Klezmerconcert met de allermooiste nieuwe en traditionele klezmerstukken. Voor of na het concert kan een stadswandeling door de vroegere joodse buurt van Groningen worden gemaakt.

Tijdens het concert komen bijzondere plekken en personen uit Joods Groningen voorbij. Ook de band heeft een directe en sterk familieband met de stad. Zo is de Groninger Klezmer Suite speciaal voor Groningen geschreven, waarin de Folkingestraat wordt beschreven met haar verhalen van Joodse bewoners.

Melkhandelaar Samuel Blok met zijn gezin bijvoorbeeld, familie van violist Bert Vos, woonde in 1938 op nummer 51. In de bovenwoning woonde de beroemde violist Bennie Behr. Behr was enige tijd begeleider van de wereldberoemde Amsterdamse (later Amerkaanse) zanger Leo Fuld.

Met muziek en verhalen worden deze plekken en hun bewoners tot leven gewekt.

Om 13.00 uur en 16.00 uur wordt een rondleiding aangeboden door de vroegere joodse buurt van Groningen. Startpunt is de synagoge. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Wanneer u rond 14.00 uur terugkeert in de synagoge voor het concert, staat er koffie of thee voor u klaar.

Datum

10 okt 2021
Verlopen!

Tijd

Zaal open om 14u00
14:30 - 16:00
Synagoge Groningen

Locatie

Synagoge Groningen
Folkingestraat 60, 9711 JZ Groningen
Website
https://synagogegroningen.nl/
Categorie